מי שלא בודק את צבע הנזלת שלו לא יודע מה הוא מפספס!
יש לה צבע, מרקם ייחודי, ולפעמים גם ריח, ולא, אנחנו לא מדברים על גלידת הפיסטוק האקטואלית, אלא על ה-- נזלת! שגם היא חזרה לכותרות בעקבות גל הוירוסים שתוקף אותנו בשבועות האחרונים. וזו גם הסיבה שלקח לי זמן לפרסם את הפוסט הזה, כי גם עלי הם לא דילגו.
מי שמטופל כבר בדיקור, שיאצו ושיטות אחרות של הרפואה המשלימה, מכיר כבר את השאלות המעמיקות לגבי צבעים, ריחות, מרקמים ותיאורים גרפיים מפורטים של נוזלי הגוף השונים.
התיאורים האלו עוזרים לנו מאד באבחנת הבעיה לעומקה ומציאת הטיפול המתאים. לדוגמא, לפי הרפואה הסינית- צבע שקוף-לבן מעיד על קור ; צבע צהוב-ירוק מעיד על חום ; מרקם מימי- מעיד גם הוא על קור, בעוד שמרקם סמיך מעיד על חום שלמעשה גרם לאידוי חלק מהנוזל ולהיווצרות מרקם צמיגי יותר (ממש כמו בבישול). כשמדובר על וירוסים, האבחנה תהיה לרוב קור; בעוד שכשמדובר על דלקת חיידקית, האבחנה תהיה לרוב חום (דלקת מלשון דליקה= חום).
למעשה הטיפול בנזלת שקופה ונוזלית יהיה שונה מטיפול בנזלת סמיכה צהובה.
אז מצאתי כתבה נחמדה שמפרטת על איזה מצבים רפואיים מרמז צבע הנזלת, אבל, מה שיותר מענין לדעתי זה להכיר את ההתייחסות של הרפואה הסינית לנזלת במקביל להסתכלות המערבית, וכן ללמוד דרכי טיפול טבעיות ויעילות בנזלת. לכן הרמתי את הכפפה (ואת הממחטה) וריכזתי את שני התחומים למאמר אחד- טיפול טבעי בנזלת- כנסו, תקראו וספרו לי אם משהו מהטיפים עזר גם לכם.
- יעל